Computex: Το πρώτο notebook με επεξεργαστή Nehalem


Η Intel φιλοξενεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον notebook στο περίπτερο που διατηρεί στην έκθεση Computex, η οποία διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Ταϊβάν. Πρόκειται για ένα engineering sample της Asus εξοπλισμένο με επεξεργαστή Clarksfield. Ο επεξεργαστής αυτός βασίζεται στην αρχιτεκτονική Nehalem, είναι κατασκευασμένος στα 32 νανόμετρα και κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του σε ένα φορητό υπολογιστή.

Ο Clarksfield διαθέτει τέσσερις πυρήνες και οκτώ threads, χάρη στην τεχνολογία HyperThreading. Το laptop που διαθέτει η Intel περιλαμβάνει επίσης κάρτα γραφικών της Nvidia [δεν έχει ανακοινωθεί το μοντέλο] και τρέχει το γνωστό game Crysis σε ανάλυση 1920x1080 χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η Intel δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις τεχνικές προδιαγραφές του εν λόγω Clarksfield, οπότε δε γνωρίζουμε κάτι για συχνότητα λειτουργίας, cache και TDP. Δεν αποκλείεται, πάντως, να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις εντός των ημερών.

Η εταιρεία απέφυγε, επίσης, να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας των Clarksfield, ωστόσο στέλεχος της Intel φέρεται να δήλωσε ανεπισήμως ότι αναμένονται "πριν το τέλος του 2009".

Πηγή: bit-tech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου