E3: Νέα εποχή στο χειρισμό του Xbox με το Project Natal


Η Microsoft αποκάλυψε το νέο της σχέδιο με την κωδική ονομασία Project Natal, κατά τη διάρκεια της έκθεσης E3 που διεξάγεται στο Los Angeles. H τεχνολογία του σχεδίου αυτού πρόκειται να αξιοποιηθεί στο Xbox, αν και δεν αποκλείεται στο μέλλον να μεταφερθεί και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το Natal είναι ένα σύστημα ελέγχου του Xbox που πραγματοποιεί αναγνώριση προσώπου, φωνής, και κινήσεων του σώματος σας μέσω κάμερας.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι δεν απαιτείται controller κάποιου είδους και όλη η αλληλεπίδραση ανάμεσα στο game και τον παίκτη γίνεται μέσα από τις κινήσεις του τελευταίου. Παρόλο που βρίσκεται σε πρώιμη μορφή ακόμα, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές παιχνιδιών έχουν ήδη λάβει ένα πρωτότυπο. Έτσι μέχρι την ωρίμανση και διάθεσή του στην αγορά, θα υπάρχουν ήδη έτοιμοι τίτλοι να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές του.

Μάλιστα, αποκαλύφθηκε πως ο Johnny Chung Lee -γνωστός από το project Wii Remote- ανήκει στην ομάδα ανάπτυξης του Natal, προσθέτοντας έτσι την πολύτιμη τεχνογνωσία του σε αυτήν.

Πηγή: xbox.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου