Το 90% του κόσμου ενοχλείται από τη δημόσια χρήση φορητών συσκευών


Η Intel διεξήγαγε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα σε δείγμα 2160 αμερικανών, οι οποίοι ρωτήθηκαν για το πώς βλέπουν τη χρήση φορητών συσκευών σε χώρους έξω από το σπίτι ή το γραφείο. Το 90% δήλωσε ότι ενοχλείται πολύ από ορισμένες συμπεριφορές, όπως η ομιλία σε κινητό κατά τη διάρκεια της οδήγησης, η δυνατή φωνή κατά τη διάρκεια μια βιντεοκλήσης σε δημόσιο χώρο και η πληκτρολόγηση SMS όταν κάποιος βρίσκεται με την παρέα του.

Άλλα παραδείγματα που εξοργίζουν τους ερωτηθέντες είναι η καθυστέρηση της ουράς στο ταμείο μέχρι να τελειώσει το τηλεφώνημά του αυτός που βρίσκεται μπροστά στον/στην υπάλληλο, καθώς και η χρήση laptop ή κινητού σε κηδείες.

Είναι εξίσου ενδιαφέρον το εύρημα σύμφωνα με το οποίο μόλις το 38% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι εμφανίζει τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι ενοχλούνται όταν βλέπουν αυτή τη συμπεριφορά σε άλλους, δεν τους απασχολεί όμως το γεγονός ότι κάνουν κι αυτοί ακριβώς το ίδιο.

Σχολιάζοντας την έρευνα, η ανθρωπολόγος της Intel Genevieve Bell δήλωση ότι "η τεχνολογία εισβάλει όλο και περισσότερο στις ζωές μας. Ωστόσο, δεν έχουμε καταλήξει ακόμα ως προς το τι είναι αποδεκτό και τι όχι. Δεν έχουμε αναπτύξει ακόμη την techno-etiquette [τρόποι καλής συμπεριφοράς που σχετίζονται με την τεχνολογία]".

Πηγή: TG Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου