Η μεγάλη μέρα της Opera

Η μεγάλη μέρα της Opera


Εδώ και λίγες ημέρες, η εταιρία που βρίσκεται πίσω από τον Opera Browser, είχε κάνει μία ανακοίνωση, που ανέφερε ότι θα ξανα-εφεύρει το web. Σήμερα, παρουσιάστηκε το Opera Utite, που στην ουσία μετατρέπει τον υπολογιστή μας σε server, απλά τρέχοντας τον browser Opera!

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη με διάφορες χρήσεις. Οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν μουσική, φωτογραφίες και αρχεία μέσω του υπολογιστή τους, με άλλους φίλους, χωρίς να χρειαστεί να τα ανεβάσουν σε κάποια υπηρεσία. Είτε σε δημόσια δίκτυα, είτε σε ιδιωτικά με κωδικό πρόσβασης. Επιπλέον, ο καθένας θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία του όπου και να βρίσκεται.

Περιπτώσεις χρήσης:

Περίπτωση 1: Έχετε αρχεία MP3, έγγραφα ή άλλα σημαντικά αρχεία στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του σπιτιού σας. Αν κάνετε server τον υπολογιστή αυτό, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας από το γραφείο ή από οποιαδήποτε συσκευή έχει σύνδεση στο Internet, ακόμα και το κινητό τηλέφωνο.

Περίπτωση 2: Έχετε προσωπικές φωτογραφίες που θέλετε να μοιραστείτε με τους φίλους σας ή άλλα μέλη της οικογένειάς σας. Μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες αυτές στο Flick, ή άλλη παρόμοια υπηρεσία. Θα ήταν όμως πιο εύκολο αν απλά, ο υπολογιστής σας ήταν web server, και έτσι δεν θα χρειαστεί να ανεβάσετε τίποτα, πουθενά.

Όλα τα παραπάνω, γίνονται πλέον πολύ εύκολα με το Opera Unite, απλά ανοίγοντας τον browser, σε Windows, Mac ή Linux PC. Τίποτα παραπάνω!

Σύντομα θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.

DigitalIspiration

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου