Νέο update του Leopard και έκδοση beta του Snow Leopard από την Apple

 Νέο update του Leopard και έκδοση beta του Snow Leopard από την Apple

Τις προηγούμενες ημέρες η Apple διέθεσε στους developers μια έκδοση beta του νέου της λειτουργικού συστήματος Snow Leopard (Mac OS X 10.6) καθώς και pre-release εκδόσεις του Snow Leopard Server και του Mac OS X 10.5.8 (update του Leopard).

Όπως φαίνεται, η εταιρεία, αν και εργάζεται πυρετωδώς ώστε το Σεπτέμβριο να είναι έτοιμη η νέα έκδοση του Mac OS X 10.6, γνωστότερου και ως Snow Leopard, δεν έχει αφήσει χωρίς υποστήριξη την τρέχουσα έκδοση Mac OS X Leopard (10.5) του λειτουργικού της.

Οι βελτιώσεις που περιλαμβάνει η έκδοση που λογικά θα παρουσιαστεί συντομότερα, η 10.5.8, είναι αρκετές και οι developers έχουν πάρει οδηγίες να ελέγξουν μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών. Η έκδοση 10.5.8 του Leopard έχει απαλλαγεί από όσα προβλήματα ήταν ήδη γνωστά, και παρουσιάζει μόλις δύο bugs, το πρώτο από τα οποία αφορά την αποθήκευση των mail ως ξεχωριστών αρχείων και το δεύτερο, το localization των διευθύνσεων URL. Απ' ό,τι φαίνεται, με την κυκλοφορία αυτού του update, θα ολοκληρωθεί ο κύκλος διορθώσεων και αναβαθμίσεων του Leopard.

Όσον αφορά το Snow Leopard, υπάρχει πλέον επιβεβαίωση από αρκετές πηγές των φημών σχετικά με μικρές αλλαγές στα μενού του Dock και του Expose.

Τέλος, οι αλλαγές στην έκδοση Snow Leopard Server αφορούν, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο νέο Podcast Producer, αφού η Apple έχει ζητήσει να δοκιμαστούν όσο το δυνατόν περισσότερες video και web κάμερες.

Επίσης, η νέα έκδοση διαθέτει ένα καινούργιο χαρακτηριστικό με το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να κάνει capture από δυο κάμερες ταυτόχρονα με στόχο τη δημιουργία video podcasts με picture-in-picture.

Η διάθεση του update 10.5.8 για το Leopard αναμένεται σύντομα, ενώ τα Snow Leopard και Snow Leopard Server εκτιμάται ότι θα κυκλοφορήσουν νωρίς το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου