Οι πρώτες πληροφορίες για το Office 2010

Οι πρώτες πληροφορίες για το Office 2010

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνεργατών της (Worldwide Partner Conference) στη Νέα Ορλεάνη, η Microsoft παρουσίασε τη Δευτέρα μια pre-beta έκδοση της επόμενης σουίτας γραφείου της, του Office 14 ή 2010, η οποία περιλαμβάνει και τις Office Web Applications για online χρήση.

Η δημόσια beta της σουίτας αναμένεται αργότερα μέσα στο 2009 και η τελική της έκδοση το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Για πρώτη φορά θα υπάρχουν ξεχωριστές εκδόσεις 32-bit και 64-bit, γεγονός που θα ενθαρρύνει όσους χρήστες σκέφτονται να περάσουν στην 64μπιτη έκδοση των Windows 7.

Σύμφωνα με τη Microsoft, παραλλαγές κάποιων από τα προγράμματα της σουίτας θα διατεθούν δωρεάν ως εφαρμογές web, κατά πάσα πιθανότητα ως τμήμα του Windows Live. Οι Office Web Applications δε θα είναι οι πλήρεις εφαρμογές αλλά θα περιλαμβάνουν αρκετά χαρακτηριστικά της σουίτας όπως το ribbon και, εμφανισιακά τουλάχιστον, δείχνουν χρόνια μπροστά από τα Google Docs.

Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι εκμεταλλεύονται τον Microsoft SharePoint server (ο οποίος χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για το Office Live). Η επίδειξη των Office Web Applications έγινε όχι μόνο σε Internet Explorer, αλλά και στους browsers Safari και Firefox.

Όσον αφορά την ίδια τη σουίτα, το Office 2010 συμπληρώνει τη μετάβαση στο νέο interface που η Microsoft ξεκίνησε με το Office 2007, αφού οι νέες εκδόσεις του Outlook, του OneNote, του Publisher και του SharePoint περιλαμβάνουν επίσης το ribbon.

Ο αριθμός των διαφορετικών εκδόσεων της σουίτας περιορίστηκε από οκτώ σε πέντε και οι φθηνότερες από αυτές προσφέρουν στους χρήστες από μία επιπλέον εφαρμογή. Συγκεκριμένα, η έκδοση Office Home and Student περιλαμβάνει το Word, το PowerPoint, το Excel και το One Note. Η έκδοση Office Home and Business περιέχει επιπρόσθετα το Outlook νεός η Standard περιλαμβάνει τον Publisher.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου