Gainward 0292 GTX275, για να παίξετε με το overclocking

Gainward 0292 GTX275, για να παίξετε με το overclocking
Η Gainward είναι μια από τις παραδοσιακές εταιρείες στην αγορά και ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με κάρτες γραφικών, κυρίως με GPUs της Nvidia. Η φιλοσοφία της φαίνεται ξεκάθαρα και στη Gainward 0292 GTX275.

Αυτό που πάντα χαρακτήριζε την εταιρεία, ήταν η τάση να διαφοροποιείται από τους γενικούς σχεδιασμούς και να προσφέρει στον τελικό καταναλωτή μοντέλα με τη δική τους προσωπικότητα. Αυτήν ακριβώς τη διαφοροποίηση συναντήσαμε στην Gainward 0292 GTX275 μόλις τη βγάλαμε από την –ομολογουμένως- εντυπωσιακή συσκευασία.

Παρατηρώντας την για πρώτη φορά θα σας κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση οι μεγάλες διαστάσεις αλλά και το σύστημα ψύξης, το οποίο είναι και αυτό που τη διαφοροποιεί από αντίστοιχες λύσεις άλλων κατασκευαστών. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί δυο ξεχωριστούς ανεμιστήρες, σε συνδυασμό με χάλκινα heatpipes που ακουμπούν στην ίδια την GPU, επιτυγχάνοντας έτσι καλή ψύξη χωρίς μεγάλο θόρυβο.

Εγκαθιστώντας τους drivers από το CD που υπάρχει στη συσκευασία της Gainward 0292 GTX275, ανακαλύψαμε την εφαρμογή EXPERTool, η οποία έχει ως στόχο την αύξηση της συχνότητας λειτουργίας της GPU και της μνήμης. Η εφαρμογή λειτούργησε ομαλά, επιτρέποντάς μας να αυξήσουμε τη συχνότητα λειτουργίας του πυρήνα –κυρίως- χωρίς να αυξηθεί η θερμοκρασία, καθώς το σύστημα ψύξης που έχει επιλέξει η Gainward, έδειξε εξαιρετικά αποδοτικό.

Εδώ τα λέμε όλα!
Στα θετικά:

Το σύστημα ψύξης της Gainward 0292 GTX275 βοηθά την GPU να λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να πειραματιστεί λίγο περισσότερο με τις συχνότητες.

Στα αρνητικά:

Η Gainward 0292 GTX275 έχει "διπλό" πάχος και έτσι η διπλανή θέση στο mainboard πρέπει να είναι ελεύθερη. Επίσης, για να εκμεταλλευτεί κανείς πλήρως την έξοδο HDMI (μέσω μετατροπέα DVI σε HDMI, που υπάρχει στη συσκευασία), πρέπει να κάνει σύνδεση με την κάρτα ήχου του συστήματος, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο καλώδιο που επίσης υπάρχει στη συσκευασία.

Στο δια ταύτα:

Η Gainward 0292 GTX275 είναι μια ισχυρή κάρτα που επιτρέπει gaming σε μεγάλες αναλύσεις με υψηλό frame rate και έχει σχεδιαστεί για χρήστες με όρεξη για overclocking.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου