Πρωτιά της AMD με SATA III, 6Gb/s

Πρωτιά της AMD με SATA III, 6Gb/s

Όλες οι πληροφορίες από τον παγκόσμιο ιστό αναφέρουν ότι η AMD έχει έτοιμα δύο νέα chipset με southbridge το SB850 που παρέχει υποστήριξη στο νέο πρότυπο SataIII με διαμεταγωγή 6Gb/s και πλήρεις δυνατότητες RAID.

Οι πρώτες motherboards θα βγουν στην αγορά τον Ιανουάριο του 2010
Σε πλήρη αντίθεση η Intel, δεν δείχνει έτοιμη για το SATAIII, αφού τα νέα της chiset P55 και P57 δεν θα παρέχουν υποστήριξη στο νέο πρότυπο.
Τρίτοι κατασκευαστές όπως η SIL και η Marvell ετοιμάζουν λύσεις που θα ενσωματωθούν στα Intel mobos για να τους δώσουν υποστήριξη για SATAIII αυξάνοντας έτσι το τελικό κόστος της πλακέτας.
Απο την eVGA αναφέρουν ότι δοκίμασαν τον controller της Silicon Image σε X58 και P55 chipsets motherboard και απογοητεύθηκαν από την απόδοσή του αφού δουλεύει επάνω σε μια μόνο γραμμή PCI-Express x1 του chipset για να μεταφέρει τα δεδομένα με αποτέλεσμα να αυτοπεριορίζεται στο bandwidth.
Από την Gigabyte, προσπέρασα το πρόβλημα, χωρίς βέβαια να το λύσουν και ενσωμάτωσαν τον SATAΙΙΙ controller της Marvel στη mobo GA-EP55-UD3R.

Μα ποιος χρειάζεται το νέο πρότυπο, με το τεράστιο εύρος διαύλου?
Το 2010 με τα windows 7 και με τα SSD να εξελίσσονται ραγδαία ενώ οι τιμές τους έχουν πάρει τον κατήφορο, όλοι οι νέοι υπολογιστές θα έχουν ανάγκη για chipset, αλλά και drives SATAIII, 6Gb/s.

Φωτο:maximumpc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου