Νέες ονομασίες για τα προϊόντα της Intel


Η Intel προσανατολίζεται σε αλλαγή της στρατηγικής της, όσον αφορά την ονοματοδοσία των επεξεργαστών της. Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας φέρονται να υποστηρίζουν ότι οι τρέχουσες ονομασίες προκαλούν σύγχυση σε αρκετούς καταναλωτές, καθώς η έλευση των επεξεργαστών Core i7 έχει προστεθεί στους Core 2 Duo και Core 2 Quad και τα όρια των κατηγοριών είναι πλέον δυσδιάκριτα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Intel σχεδιάζει να αποσύρει προσεχώς τις εμπορικές ονομασίες Core 2 Duo και Quad. Έτσι, σε λίγο καιρό θα υπάρχουν τρεις κύριες κατηγορίες επεξεργαστών, με τις επωνυμίες Core i3, Core i5 και Core i7. Οι αριθμοί αυτοί είναι ενδεικτικοί των δυνατοτήτων των CPUs. Για παράδειγμα, οι Lynnfield θα εντάσσονται στις κατηγορίες Core i5 και Core i7, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε μοντέλου. Ομοίως, οι Clarksfield θα είναι στο σύνολό τους Core i7, δεδομένου ότι είναι πιο προηγμένα μοντέλα.

Επιπλέον, η Intel θα διατηρήσει τις ονομασίες Atom, Celeron και Pentium για τους επεξεργαστές που προορίζονται για netbooks και εν γένει συστήματα χαμηλών επιδόσεων.

Πηγή: electronista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου