YouTube: 20 ώρες βίντεο upload κάθε λεπτό

camera filming camera

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα και το YouTube περήφανα μοιράζεται με τον κόσμο την επιτυχία του μεγαλύτερου video sharing site του πλανήτη. Σήμερα, κάθε λεπτό που περνάει οι χρήστες του YouTube ανεβάζουν βίντεο διάρκειας 20 ωρών. Αν κάνετε τις πράξεις αυτό σημαίνει 28.800 λεπτά βίντεο την ημέρα ή 1200 ώρες την ημέρα. Για έναν άνθρωπο που θα ζήσει 75 χρόνια, οι 1200 ώρες βίντεο την ημέρα μεταφράζονται στο 0,182% της ζωής του σε βίντεο καθημερινά, αν υποθέσουμε ότι ο ίδιος άνθρωπος θα μπορούσε να παράγει τέτοιο περιεχόμενο.

Επιστροφή στο παρελθόν και συγκεκριμένα στα μέσα του 2007, όταν οι χρήστες του YouTube έκαναν upload 6 ώρες βίντεο κάθε λεπτό. Τα τελευταία δύο χρόνια οι 6 ώρες έγιναν 10, 13, 15 και σήμερα 20, δηλαδή αύξηση μεγαλύτερη του 300%.

Μπορεί το YouTube να μην είναι ακόμα κερδοφόρο, αποτελεί όμως το σημείο αναφοράς και σύγκρισης για το βίντεο στο web. Οι άνθρωποι του Google είναι σε θέση να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις αιτίες για την αύξηση στο upload των βίντεο. Βοήθησε το επίγειο broadband ή το wireless broadband; Οι πωλήσεις smartphones έπαιξαν ρόλο; Υπηρεσίες σαν το Qik επηρέασαν σημαντικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου