Mozilla Labs, Jetpack. Το web ανακαλύπτει τον developer μέσα σου

Mozilla Labs, Jetback.

Με περισσότερες από 1.000.000.000 εγκαταστάσεις Firefox add-ons, ο Mozilla θέλει να προχωρήσει ένα βήμα προς το μέλλον. Το Jetpack είναι το νέο project των Mozilla Labs που σκοπεύει να κάνει την ανάπτυξη add-ons τόσο εύκολη όσο μερικές γραμμές κώδικα HTML, CSS και Javascript. Αυτό σημαίνει οτι ο καθένας με βασικές γνώσεις web development θα μπορεί να σχεδιάσει ένα add-on για τον Firefox με μόλις 10-20 γραμμές κώδικα. Με απλά λόγια, το Jetpack δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα API για την δημιουργία Firefox add-ons. Η αρχική έκδοση v0.1 υποστηρίζει external API libraries, jQuery αλλά και τον Firebug.

Μπορεί να ακούγεται, και στην πραγματικότητα είναι, πολύ τεχνικό αλλά το Mozilla Labs Jetpack project μαζί με το Pre και το webOS της Palm θα βοηθήσουν στην δημιουργία της ανθρωπότητας 3.0. Τα πιτσιρίκια με ελάχιστες γνώσεις για το web σήμερα, και αύριο οι απλοί καταναλωτές θα λαμβάνουν μέρος στην crowdsource δημιουργία applications και εμπορικά εκμεταλλεύσιμων mashups. Όλα αυτά σε ένα browser με σημαντικό μερίδιο αγοράς και χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις. Όλα αυτά, πριν άνθρωπος και μηχανές αρχίζουν να γίνονται ένα.

Ακολουθεί το επίσημο βίντεο / tutorial από τους ίδιους τους ανθρώπους του Jetback. Είστε μόλις ένα click μακρυά από τον developer που κρύβεται μέσα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου