Quinn, Mac App

Quinn Screenshot

Από τότε που πήρα το MacBook, πριν 1.5 χρόνο δηλαδή, σταμάτησα να δουλεύω είτε σε Windows XP είτε σε Ubuntu. Τον υπολογιστή με τα XP τον χρησιμοποιώ μόνο για web browsing και για να μιλάω στο msn ενώ τον υπολογιστή με το Ubuntu τον έχω μόνο για να κάνω δοκιμές ως server.

Με gaming δεν ασχολούμαι καθόλου, μόνο στο Xbox αγοράζω παιχνίδια και αυτό πολύ σπάνια, το τελευταίο παιχνίδι που πήρα ήταν το Halo 3 πριν από 1.5 χρόνο, λίγες μέρες πριν πάρω δηλαδή το MacBook. Από τότε, παίζω μόνο arcade παιχνίδια για να περάσει ο χρόνος μου όταν βαριέμαι. Με ένα όμως παιχνίδι έχω κολλήσει και έχω περάσει πολλές ώρες παίζοντας. Το Quinn.

Το concept δεν είναι καθόλου πρωτότυπο, είναι ίσως το πιο παλιό game στην ιστορία, το Tetris. Το interface είναι πολύ απλό και όμορφο ενώ ο καθένας μπορεί να κατεβάσει κάποιο από τα δωρεάν skins που διατίθονται στο site του Simon HartelQuinn. Ο χειρισμός του παιχνιδιού δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο από υπερβολικά φιλικός απέναντι στον χρήστη: τα βελάκια αλλάζουν το αν θα είναι οριζόντιο ή κάθετο το κομμάτι και το σημείο που θα πέσει ενώ το spacebar στέλνει το κομμάτι κατευθείαν στον πάτο δίνοντας σας extra πόντους.

Φυσικά, όταν κουραστείτε μπορείτε να πατήσετε to pause ή αν βαρεθείτε να παίζετε μόνοι σας μπορείτε να παίξετε με κάποιον φίλο, είτε στον ίδιο υπολογιστή είτε μέσω δικτύου LAN. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να παίξετε on line με κάποιο φίλο αλλά χάρη στο on line scoreboard μπορείτε να δείτε ποιος είναι καλύτερος.

Το Quinn έχει άπειρο fun, θα κολλήσετε σίγουρα με τις ώρες ειδικά αν είστε από τους θαυμαστές του Tetris. Αν βάλουμε και στην εξίσωση το κόστος που είναι μηδενικό μιας και το παιχνίδι είναι freeware, τότε δεν βλέπω τον λόγο για να μην το κατεβάσετε άμεσα!

Quinn Screenshot

Quinn Screenshot

Quinn Screenshot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου