Nokia N900: tablet, Maemo 5, 3G και φήμες

rumored nokia n900

Ό,τι διαβάσετε είναι φήμες, τόσο αληθινές όσο το προ εβδομάδων επίσημο post για το Maemo 5 SDK. Στην πραγματικότητα οι φήμες δεν προσθέτουν κάτι επιπλέον σε ό,τι γνωρίζουμε για το νέο Meamo 5, εκτός από το rendering της φωτογραφίας. Αν αυτό είναι το Nokia N900 το hardware είναι περισσότερο από πλούσιο και ευτυχώς δεν περιέχει το D-pad όπως τα προηγούμενα N8X0 και το N97. Οθόνη 3.5″ με ανάλυση 800×480, επεξεργαστής OMAP3430 στα 500 ή 600 Mhz, 32GB μνήμης, quad band GSM, HSDPA και κάμερα ανάλυσης 5 megapixel με φακό Carl Zeiss. Κάτι σαν N97 αλλά με Nokia tablet design, σημαντικά γρήγορο επεξεργαστή και φυσικά Linux για λειτουργικό.

Η Nokia έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το δικό της Linux σε κάποιο high end device, χωρίς να ξεκαθαρίσει πότε ακριβώς και σε ποια συσκευή. Το N900 ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την περιγραφεί και το μόνο που απομένει να αποσαφηνιστεί είναι οι λεπτομέρειες του marketing: κινητό ή tablet;

Από τις πληροφορίες το μόνο που προβληματίζει είναι οι ημερομηνίες διάθεσης:

T-Mobile International: July 2009
T-Mobile USA: August/September 2009
Middle East, Asia, South-East Asian Pacific: July 2009
Europe: October 2009

Η Ευρώπη, παραδοσιακά η αγορά της Nokia μέχρι πίσω από την Αμερική. Βέβαια το T-Mobile International περιλαμβάνει και Ευρωπαϊκές αγορές, ίσως και την Ελλάδα μέσα από την σχέση T-Mobile, OTE, Cosmote. Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου