Facebook Application Directory

Facebook Application Directory

Η ποικιλία είναι καλή αλλά όταν αυτό σημαίνει 52.000 και πλέον Facebook Applications τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τους χρήστες. Το Facebook δημιούργησε το Facebook Application Directory για να διευκολύνει την εύρεση εφαρμογών, να χωρίσει τα μήλα από τα πορτοκάλια και πιθανότητα να προετοιμάσει το έδαφος για κάτι άλλο στο μέλλον. Η σελίδα είναι χωρισμένη σε δύο sidebar, με το αριστερό να περιέχει γενικές κατηγορίες και το κεντρικό να προχωράει πέρα από την συνηθισμένη έννοια του καταλόγου.

Αρχικά ο χρήστης έχει να επιλέξει μεταξύ συγκεκριμένων κατηγοριών: All Application, On Facebook, External Websites, Desktop, Mobile. Κάθε μιά από αυτές τις κατηγορίες περιέχει τις υποκατηγορίες Business & Finance, Education & Philanthropy, Friends, Family & Pets, Games, Lifestyle, Media & Entertainment, Sports, Utilities. Όλα απλά και κατανοητά μέχρι αυτό το σημείο.

Το ενδιαφέρον ξεκινά με το περιεχόμενο στο κυρίως sidebar και τις επιλογές: Featured By Facebook, Applications You May Like, Recent Activity From Friends. Το Facebook ξεχωρίζει Applications που προσφέρουν κάτι παραπάνω και είναι verified. Επίσημα η περιγραφή είναι “This will include some Verified Applications that we periodically select, because they offer a unique way to interact or share with your friends” ή με απλά λόγια μια θέση που ο κάθε developer θέλει να δει το application του, αφού πρώτα γίνει verified.

Το Applications You May Like κάνει προτάσεις για Applications που πιθανότατα ταιριάζουν στα γούστα του κάθε χρήστη και αυτή την στιγμή είναι αρκετά δημοφιλής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η λίστα με τα applications που έχουν χρησιμοποιήσει φίλοι στο Facebook.

Με το www.facebook.com/applications είναι ξεκάθαρο ότι το Facebook θέλει να βάλει μια τάξη στις δεκάδες χιλιάδες applications, να τροφοδοτήσει με περισσότερη κίνηση τις πιο επιτυχημένες και να σπρώξει τους developers στο verified application μοντέλο. Η τελευταία επιλογή εκτός από ένα ελάχιστο standard είναι πιθανό να αποφέρει επιπλέον κέρδη. Προς το παρόν:

Welcome to the new Application Directory. Now it’s easier to find social applications on Facebook, on your phone, and on external websites. The new “Featured by Facebook” section highlights Facebook’s favorites. Look for green check marks next to “Verified Applications” – applications that passed our review and have committed to providing trustworthy user experiences.

New Facebook Application Directory from Nick O'Neill on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου