Το Facebook χρησιμοποιεί OpenID, ανοίγει τις πόρτες

facebook openid example

Δεν πέρασε ένας μήνας και το Facebook ανακοινώνει επίσημα ότι υποστηρίζει το OpenID. Για την ακρίβεια το Facebook όχι μόνο θα χρησιμοποιεί το OpenID αλλά με τα 200 εκατομμύρια χρήστες γίνεται πλέον ο μεγαλύτερος παίχτης στην προσπάθεια αυτή. Το Facebook είναι OpenID relying party όπως και όλα τα άλλα sites, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν το Google account ή το Wordpress OpenID account για να κάνουν login στο Facebook. Ένα user name και ένας κωδικός πρόσβασης για πολλά sites, ανάλογα με τις ρυθμίσεις και τις επιλογές του καθένα.

Εκτός από καλό PR και ενδιαφέρον για τα open standards, το Facebook ανοίγει τις πόρτες σε κοινό και developers για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, πολύ πιο γρήγορα. Είναι γνωστό ότι πρώτη προτεραιότητα του Mark Zuckerberg είναι η αύξηση του αριθμού των χρηστών, και το OpenID θα βοηθήσει σε αυτό. Ήδη από tests που έχουν γίνει διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες που γράφονται στο Facebook για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας το OpenID, είναι πιθανότερο να γίνουν μόνιμοι χρήστες της υπηρεσίας.

Ο Luke Shepard αναφέρει: “In tests we’ve run, we’ve noticed that first-time users who register on the site with OpenID are more likely to become active Facebook users. They get up and running after registering even faster than before, find their friends easily, and quickly engage on the site”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου