Αλλαγή φιλοσοφίας στο νέο Norton Internet Security

Το 2008 εντοπίστηκαν περίπου 1,8 εκατ. νέες απειλές με τη μορφή ιών, trojans κλπ. Όσο για το 2009, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 1,25 εκατ. επιπλέον απειλές και βρισκόμαστε μόνο στα μισά της χρονιάς. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Symantec εκτιμά ότι είναι καιρός για μια νέα φιλοσοφία στη λειτουργία των εφαρμογών που έχουν ως αποστολή να προστατεύουν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ειδικότερα, η διαρκής αύξηση των απειλών σημαίνει ότι τα προγράμματα ασφαλείας πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου, ώστε να είναι πάντα εξοπλισμένα με τα τελευταία signatures που ανιχνεύουν τους ιούς. Η Symantec αποφάσισε να υιοθετήσει μια νέα στρατηγική στο Norton Internet Security 2010, η οποία αναλύεται σε τρεις άξονες: τη φήμη των εφαρμογών, τη συμπεριφορική ανίχνευση του malware και την επιμόρφωση των χρηστών.

Η φήμη των εφαρμογών διαμορφώνεται από τους χρήστες της κοινότητας, οι οποίοι αναφέρουν αν κάποια εφαρμογή είναι εν δυνάμει επικίνδυνη. Η συμπεριφορική ανάλυση γίνεται από την ευριστική μηχανή SONAR 2, που ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τη δραστηριότητα των διεργασιών. Τέλος, σε περίπτωση που υπάρξει μόλυνση του υπολογιστή, το Norton Internet Security 2010 ενημερώνει το χρήστη για το τι ακριβώς έχει συμβεί, έτσι ώστε να αποφύγει στο μέλλον τα λάθη που οδήγησαν στο περιστατικό.

Η νέα σουίτα ασφαλείας διατίθεται αυτή τη στιγμή στην έκδοση beta για Windows XP, Vista και 7 RC.

Πηγή: betanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου