Αναζωπυρώνονται οι φήμες για netbook από την Apple

IMG_0767a.jpg

Μπορεί στο παρελθόν να έχει διαψεύσει μετά βδελυγμίας τις φήμες που τη φέρουν να ετοιμάζει netbook, ωστόσο φαίνεται ότι η Apple δε μπορεί να βρει ησυχία στο συγκεκριμένο θέμα. Βέβαια, το ότι απορρίπτει την ιδέα ενός netbook δε σημαίνει απαραίτητα ότι αποκλείεται να το δούμε στην αγορά. Οι διαψεύσεις είναι συνήθης πρακτική στο χώρο της βιομηχανίας και μόνο ο χρόνος θα δείξει τι ισχύει πραγματικά. Οι φήμες, πάντως, επιμένουν.

Η τελευταία αναφορά έρχεται από την Ταϊβάν και σύμφωνα μ' αυτή η Apple ετοιμάζει ένα πιτσιρίκι με οθόνη αφής, η οποία θα έχει διαγώνιο μεταξύ 9,7 και 10,2 ιντσών. Στο κείμενο δε διευκρινίζεται αν θα υπάρχει και πληκτρολόγιο πέρα από την touchscreen, υπάρχει όμως εκτίμηση τιμής. Το φερόμενο netbook/tablet της Apple κινείται γύρω στα 570 ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Θα θέλαμε πολύ να έχει βάση η φήμη. Εδώ που τα λέμε, κάθε φήμη για οποιοδήποτε νέο προϊόν έχει ενδιαφέρον. Κι αν στο πρόσφατο παρελθόν ήμασταν σχεδόν πεπεισμένοι ότι η Apple δεν πρόκειται να βγάλει netbook λόγω των χαμηλών επιδόσεων που έχουν, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τόσο οι CULV επεξεργαστές της Intel, όσο και η πλατφόρμα ION της Nvidia μπορούν να δώσουν αρκετή ισχύ σε ένα netbook, διαλύοντας έτσι της επιφυλάξεις της Apple. Οψόμεθα...

Πηγή: ubergizmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου