Πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί του έβδομου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Microsoft Imagine Cup

Στο Κάιρο της Αιγύπτου πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Imagine Cup 2009 της Microsoft, στους οποίους έλαβαν μέρος οι προκριθέντες μεταξύ 300.000 ατόμων από περισσότερες από 100 χώρες. Την Ελλάδα εκπροσώπησε στο διαγωνισμό η ομάδα NTUA από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η οποία παρουσίασε την καινοτόμο εφαρμογή για αυτόματη διάγνωση ασθενειών Artificial Intelligence Doctor (AID).

Με θέμα «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων», ο διαγωνισμός, στο έβδομο έτος της διεξαγωγής του, κάλεσε τους νέους από όλο τον κόσμο να καταθέσουν λύσεις που θα σχετίζονταν με έναν από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (Millennium Development Goals), όπως έχουν καθοριστεί από τον ΟΗΕ, καλύπτοντας θέματα όπως η αντιμετώπιση της φτώχειας, η μείωση της εξάπλωσης του AIDS και η εξασφάλιση πρόσβασης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παγκοσμίως. Οι 444 φιναλίστ από 70 χώρες διαγωνίστηκαν σε εννιά συνολικά κατηγορίες στους τομείς των τεχνολογικών εφαρμογών και των ψηφιακών τεχνών.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού» κατέλαβε η ομάδα SYTECH από τη Ρουμανία. Η τελετή για τη βράβευση των νικητών και των εννιά κατηγοριών του διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μπροστά από τις επιβλητικές πυραμίδες της Αιγύπτου.

Το Imagine Cup διοργανώνεται από τη Microsoft από το 2003 και αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας για φοιτητές. Η Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό από το 2004 και έχει ήδη κατακτήσει την 2η και 3η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Σχεδιασμός Λογισμικού» με τα projects “Sign2Talk” και “SmartEyes” (2005 και 2004 αντίστοιχα). Το 2006 συμμετείχε με το “Allergy ON!”, το 2007 με το “Noesis” και το 2008 με το Project Protasis του μαθητή Αντώνη Πλατάνιου.

Με τη λήξη της φετινής διοργάνωσης, ανακοινώθηκε η έναρξη του Imagine Cup 2010, το οποίο θα διατηρήσει τη θεματολογία της φετινής χρονιάς. Οι τελικοί της επόμενης χρονιάς θα πραγματοποιηθούν στην Πολωνία, μια χώρα με παραδοσιακά υψηλά ποσοστά επιτυχίας στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Οι εγγραφές για συμμετοχή έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.imaginecup.com για περισσότερες πληροφορίες. Στο διαγωνισμό δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές, αλλά και μαθητές ηλικίας άνω των 16 ετών.

Πηγή: Microsoft

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου