iPhone OS το μέλλον…

iPhone-object-recognition

Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς σχεδιάζει η Apple για το μέλλον του iPhone OS και λοιπών προϊόντων αλλά οι πατέντες που κυκλοφορούν δίνουν μια καλή ιδέα. Σκεφτείτε λίγο augmented reality με face recognition παρέα με message filtering και smarter messaging interface. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, φαίνεται ότι οι μηχανικοί του Cupertino είναι απασχολημένοι με τις φωνές της Ophra και του Paul McCartney.

Σίγουρα έχουμε δει augmented reality apps για το iPhone αλλά όταν το προϊόν έρχεται από την μαμά εταιρεία τα πράγματα αλλάζουν. Το τελικό προϊόν και οι συμφωνίες που μπορεί να κλείσει η Apple με παρόχους δεδομένων και πληροφορίας είναι τεράστιας σημασίας την στιγμή που το iPhone OS του μέλλοντος θα είναι ικανό να αναγνωρίσει σε πραγματικό χρόνο τον πύργο του Αϊφελ και την Ακρόπολη, επειδή απλά ο κάτοχος iPhone θα στρέψει την συσκευή προς τα εκεί. Το νέο iPhone 3GS είναι σίγουρα ικανό να ανταποκριθεί σε CPU intensive εφαρμογές. Εξάλλου η Νokia ήδη κάνει δοκιμές με πολύ πιο αργό hardware και υπάρχουν εφαρμογές που παίζουν ήδη όπως το iVisit SeeScan.

Το face recognition δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που γνωρίζουμε στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Το software αναγνωρίζει αυτόματα το πρόσωπο ή πρόσωπα και μετά ξετυλίγεται μια ολόκληρη αλυσίδα πιθανών εφαρμογών από ασφάλεια μέχρι εφφέ σε βίντεο και φωτογραφίες.

Message filtering και smarter messaging interface μάλλον θα είναι βελτιώσεις στα σημεία, μετά από feedback, παράπονα, γκρίνια ή επιφοίτηση των μηχανικών της Apple. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά υπό συζήτηση πρακτική εφαρμογή, είναι η δυνατότητα αλλαγής της φωνής από την Ophra στον Paul McCartney ή στην φωνή του χρήστη που εκείνη την στιγμή ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα. Το iPhone 3GS έχει την CPU να κάνει κάτι τέτοιο σε πραγματικό χρόνο αλλά μένει να δούμε τι και πως.

Προς το παρόν το μόνο σίγουρο είναι iPhone OS 3.1 SDK που κυκλοφορεί ελεύθερο ανάμεσα στους developers. Για τα υπόλοιπα αυτό που έχει σημασία είναι ο ανταγωνισμός και οι νέες αγορές που θέλει να χτυπήσει η Apple. Υπομονή, το μέλλον του iPhone και του λειτουργικού είναι λαμπρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου