Gazelle: Browser/Λειτουργικό σύστημα από τη Microsoft;

Gazelle: Browser/Λειτουργικό σύστημα από τη Microsoft;

Ένα post του δημοφιλούς blogger Robert Scoble στο FriendFeed εξήψε τη φαντασία της παγκόσμιας τεχνολογικής κοινότητας όσον αφορά τις ανακοινώσεις της Microsoft στο συνέδριό της Worldwide Partner Conference που θα γίνει από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ.

Στο post του, o Scoble υπαινίσσεται ότι η Google ανακοίνωσε εσπευσμένα το Google Chrome OS για να προλάβει τη μεγάλη αντίπαλο.

Το site Neowin έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι στη Νέα Ορλεάνη η Microsoft θα ανακοινώσει πως τα Windows 7 μπήκαν στη φάση της παραγωγής. Και η ερώτηση τώρα είναι, εάν ο Scoble αναφέρεται σε αυτό το γεγονός ή παραπέμπει στον επικείμενο browser της Microsoft, Gazelle.

Η Microsoft αναπτύσσει τον Gazelle ως μια εναλλακτική λύση για τον Internet Explorer. O browser λειτουργεί ως ένα αύταρκες λειτουργικό σύστημα και έτσι αντιμετωπίζει το πρόβλημα που έχουν όλοι οι τρέχοντες browsers, το ότι δηλαδή δεν έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται πολλαπλές διεργασίες και εφαρμογές Web ταυτόχρονα.

Ο Gazelle αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε ένα post στο MS research blog το Φεβρουάριο και πρόσφατα στελέχη της Microsoft δήλωσαν ότι η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να μιλήσει για το νέο της project.

Ωστόσο, και η υπόθεση ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει κάτι σχετικό με το Office Web έχει ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της. Η Microsoft μίλησε για πρώτη φορά για τις Office Web Applications πέρσι στο παγκόσμιο συνέδριο επαγγελματιών προγραμματιστών της. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει τη γνωστή σουίτα της Office μέσω του Web, σε μια μορφή παρόμοια με αυτή των Google Docs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου