Αυξημένη σταθερότητα σύντομα στον Firefox

Ο Firefox πρόκειται να αποκτήσει σύντομα ένα χαρακτηριστικό που ήδη υπάρχει στους browsers Chrome και Internet Exlporer 8. Πρόκειται για το multi-process browsing, μια λειτουργία που αλλάζει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο ο browser διαχειρίζεται τους πόρους του συστήματος. Με το multi-process browsing, κάθε tab μετατρέπεται σε ξεχωριστή διεργασία [process] του εκάστοτε λειτουργικού συστήματος.

Ο διαχωρισμός σε επιμέρους διεργασίες μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος σε περίπτωση που μια σελίδα ή ένα plugin σταματήσει να ανταποκρίνεται. Μέχρι τώρα, για τον Firefox ένα τέτοιο περιστατικό σημαίνει πολλές φορές τερματισμό της συνολικής λειτουργίας του browser. Με το διαχωρισμό, όμως, μια προβληματική σελίδα οδηγεί στο κλείσιμο μόνο του συγκεκριμένου tab, μέσα από τον τερματισμό του αντίστοιχο process, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα tabs να παραμένουν ενεργά.

Αυτή τη στιγμή η Mozilla αναπτύσσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στις εκδόσεις για Windows και Linux, ενώ στο μέλλον θα ενταχθεί και στην έκδοση για Mac OS X.

Πηγή: neowin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου