Έλεγχος με δακτυλικά αποτυπώματα στις συσκευές της Apple;

Η Apple υπέβαλε πρόσφατα αιτήσεις για την κατωχύρωση πατεντών που υποδηλώνουν εμμέσως ότι ο χειρισμός στις συσκευές της εταιρείας ενδέχεται να είναι τελείως διαφορετικός σε λίγο καιρό. Σύμφωνα με τις αιτήσεις, η Apple φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο προσθήκης βιομετρικών χαρακτηριστικών στη λειτουργία του iPod και άλλων συσκευών. Μάλιστα, η εταιρεία συνοδεύει τις αιτήσεις της και με ένα σύντομο κείμενο, όπου περιγράφει πώς τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορούν να ελέγξουν αποτελεσματικά ένα MP3 player.

Η αίτηση της Apple περιλαμβάνει ένα σκίτσο μιας συσκευής που μοιάζει με iPod και διαθέτει χώρο για δακτυλικό αποτύπωμα. Οι οδηγίες αναφέρουν ότι ο δείκτης του χεριού θα μπορούσε να λειτουργεί ως το Play, ενώ το μεσαίο δάκτυλο ως το Fast Forward. Η συνεχόμενη πίεση του δείκτη για αρκετά δευτερόλεπτα θα μπορούσε να οδηγεί στην αρχική οθόνη κ.ο.κ.

Με αυτό τον τρόπο, η Apple ισχυρίζεται ότι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές άνθρωποι με προβλήματα όρασης. Επίσης, η χρήση των βιομετρικών χαρακτηριστικών θα μπορούσε να έχει και λειτουργίες που ήδη εφαρμόζονται, όπως η ενεργοποίηση της συσκευής.

Πηγή: Register Hardware

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου