YouTube: 10 λεπτά και 2GB

YouTube HD logo

Φαίνεται ότι τα βίντεο σε High Definition πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα, αναγκάζοντας το YouTube να προχωρήσει σε αύξηση του ορίου στα uploads. Ο περιορισμός των 10 λεπτών συνεχίζει να ισχύει αλλά πλέον το αρχείο μπορεί να έχει μέγεθος μέχρι και 2GB. Η αλλαγή είναι ιδιαίτερη σημαντική και αποτυπώνει ξεκάθαρα την κατεύθυνση που κινείται η αγορά. Το YouTube ξεκίνησε με όριο τα 100MB αλλά πριν από λίγους μήνες αύξησε το επιτρεπόμενο μέγεθος αρχείου στο 1GB. Μερικούς μήνες αργότερα διπλασιάζει τον όγκο δεδομένων για όλους τους χρήστες.

Τα νέα κινητά τηλέφωνα αλλά και οι μικρές κάμερες όπως οι Flip, έχουν την δυνατότητα καταγραφής βίντεο σε υψηλή ανάλυση ή 720p. Παράλληλα, το YouTube καταγράφει ρεκόρ uploads από mobile συσκευές το τελευταίο χρονικό διάστημα την ίδια περίπου χρονική περίοδο που η Cisco ξόδεψε $605 εκατομμύρια για την εξαγορά της Pure Digital, της εταιρείας που κατασκευάζει τις Flip κάμερες.

Η διαφορά στην ποιότητα του HD βίντεο είναι περισσότερο από εμφανής. Δείτε το Harry Potter and The Half Blood Prince trailer και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου