Samsung Guru E1107, ηλιακό και κινητό

Samsung Solar Guru E1107

Μισό κινητό τηλέφωνο, μισό ηλιακός φορτιστής, το Samsung Solar Guru E1107 είναι το πρώτο του είδους του. Με προορισμό την Ινδία και παρόμοιες αγορές, το Guru E1107 εκτός από την μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη έρχεται να δώσει λύσεις σε αυτούς που περπατούσαν μια ολόκληρη μέρα στο πλησιέστερο χωριό με ηλεκτρικό για να φορτίσουν το κινητό τους.

Το ρεύμα από το δίκτυο είναι καλοδεχούμενο αλλά τα φωτοβολταϊκά κάνουν επίσης την δουλειά σε περίπου 10-14 ώρες για 4 ώρες ομιλίας. Όταν δεν μιλάνε οι χρήστες του E1107 θα πρέπει να ασχοληθούν με την οθόνη 126 x 128 pixels ή να ακούσουν ραδιόφωνο FM αν δεν παίζουν mp3. Η ενσωματωμένη μνήμη φτάνει το 1MB, τα παιχνίδια είναι ανάλογης ποιότητας για low end κινητό και ο φακός πάντα χρήσιμος στο σκοτάδι.

Το solar panel είναι ικανό με μια ώρα φόρτισης να προσφέρει 5-10 λεπτά χρόνου ομιλίας. Αυτό σημαίνει ότι τα λεπτά χρόνου ομιλίας στα δίκτυα GSM θα αυξηθούν δραματικά ακόμα και σε περιοχές που το ηλεκτρικό είναι ανύπαρκτο. Τα υπόλοιπα απλά θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου