Τι ακριβώς κάνει το refresh στην επιφάνεια εργασίας;
Τι ακριβώς κάνει το refresh -η γνωστή "ανανέωση"- στην επιφάνεια εργασίας. Καταρχάς να πούμε πως η ανανέωση δεν υπάρχει μόνο στην επιφάνεια εργασίας αλλά και μέσα σε όλους τους φακέλους, ακόμα και στους... browsers. Πριν εξηγήσουμε τη λειτουργία της ανανέωσης, θα πούμε τι ΔΕΝ κάνει αυτή. Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η ανανέωση βοηθάει στην καλή και πιο γρήγορη λειτουργία του υπολογιστή. Αυτό είναι λάθος! Δεν κάνει κάτι τέτοιο και ποτέ μην πιστέψετε αυτό τον μύθο...

Τότε, τι ακριβώς κάνει αυτή η ανανέωση; Η μόνη δουλειά που κάνει το refresh είναι να τακτοποιεί τα εικονίδια. Ναι, σωστά βλέπετε. Να τακτοποιεί τα εικονίδια που είναι "ατάκτως" τοποθετημένα στην επιφάνεια εργασίας ή μέσα σε κάποιον φάκελο. Για να το καταλάβετε καλύτερα, έστω ότι έχουμε έναν φάκελο ο οποίος περιέχει μέσα του διάφορα αρχεία. Τα αρχεία αυτά είναι τακτοποιημένα κατά αλφαβητική σειρά. Έστω τώρα ότι πάμε να αντιγράψουμε ένα άλλο αρχείο μέσα στον φάκελο αυτό. Τη στιγμή που κάνουμε την επικόλληση, το αρχείο τοποθετείται σε μια οποιαδήποτε θέση μέσα στον φάκελο και η θέση αυτή δε συμφωνεί με την αλφαβητική σειρά που έχουμε ορίσει. Κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας "Ανανέωση", τότε το εικονίδιο τοποθετείται στη θέση που πρέπει ακολουθώντας την αλφαβητική σειρά.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην επιφάνεια εργασίας. Τα εικονίδια τοποθετούνται στη θέση που εμείς έχουμε ορίσει και ανανεώνονται όλες οι πληροφορίες που αφορούν τα εικονίδια. Αυτό και μόνο αυτό. Ούτε γίνεται το σύστημα πιο γρήγορο, ούτε καλυτερεύουν οι επιδόσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου