Mozilla Firefox Add-on Collections

Mozilla Firefox Add-on Collections

Χιλιάδες Add-ons περιμένουν υπομονετικά για το κλικ της εγκατάστασης που θα τους φέρει πιο κοντά στον Firefox του χρήστη. Η επιλογή είναι καλή αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση προκαλεί προβλήματα. Νέα add-ons που καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες παραμένουν στην αφάνεια την ίδια ώρα που εμφανίζονται αρκετές σελίδες σε κάθε αναζήτηση. Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ακόμα και σε αυτούς που ξεκινούν τώρα να χρησιμοποιούν το Firefox, τα μυαλά του Mozilla επινόησαν την ιδέα του Firefox Add-on Collections.

Το Add-on Collections δεν είναι τίποτα περισσότερο από συλλογές Add-ons που βοηθούν στην λύση συγκεκριμένων αναγκών. Με ένα κλικ ολοκληρώνεται η εγκατάσταση όλων των add-ons της συλλογής ενώ ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για νέες αφίξεις και αλλαγές στο Add-on Collection που έχει επιλέξει. Χαρακτηριστικά παραδείγματα Add-on Collections είναι τα: Web Developer’s Toolbox, Reference Desk, Social Circuit, Traveler’s Pack, Family Organizer.

Στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει είναι η εκμετάλλευση των δημοφιλέστερων Add-ons στο long tail των χιλιάδων που έχει το directory του Mozilla, η ενσωμάτωση κάποιων μη δημοφιλών Add-ons από την ουρά του long tail και μια βελτιωμένη εμπειρία ακόμα και για τον αρχάριο χρήστη Firefox που θέλει να κάνει περισσότερα με τον browser και όχι μόνο web surfing.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου