Χωρίς Internet Explorer τα ευρωπαϊκά Windows 7;


Είχαμε γράψει πρόσφατα για το νέο επεισόδιο στον ακήρυχτο πόλεμο ανάμεσα στη Microsoft και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή τα επερχόμενα Windows 7 και τη νομιμότητα ή μη της ενσωμάτωσης του Internet Explorer σ' αυτά. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από το εσωτερικό της Microsoft αναφέρουν ότι η εταιρεία μάλλον έχει έτοιμη την απάντησή της στις παρατηρήσεις της Κομισιόν.

Η μία λύση είναι να μην συμπεριλαμβάνεται καθόλου ο Internet Explorer στην ευρωπαϊκή έκδοση των Windows 7, έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μη μπορεί να κατηγορήσει την Microsoft για εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά. Βέβαια, σ' αυτή την περίπτωση υπάρχει το ερώτημα πώς θα μπορεί ο χρήστης να επιλέξει browser από τη στιγμή που δε θα υπάρχει browser για να πλοηγηθεί στο Internet. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, οι κατασκευαστές υπολογιστών θα είναι αυτοί που θα προσθέτουν browser στα συστήματα που πωλούν.

Η άλλη λύση είναι να συμπεριληφθούν οι δημοφιλέστεροι browsers στα Windows 7 και ο χρήστης να επιλέγει κατά την εγκατάσταση αυτόν που επιθυμεί. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε τεράστιες διαφημιστικές καμπάνιες από τους δημιουργούς των εναλλακτικών browsers, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι της αγοράς.

Πηγή: neowin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου