Η Intel επεκτείνεται στο χώρο του software


Η Intel ανακοίνωσε λίγες ώρες πριν την εξαγορά της εταιρείας Wind River Systems, η οποία αναπτύσσει software για διαφόρους τομείς της αγοράς, όπως οι φορητές συσκευές και τα δίκτυα υπολογιστών. Με την κίνηση αυτή, η Intel είναι πλέον σε θέση να προσφέρει στους καταναλωτές ολοκληρωμένες πλατφόρμες με συνδυασμό hardware και software, βάζοντας έτσι τέλος στην αποκλειστική διάθεση επεξεργαστών. Η εξαγορά ολοκληρώθημε με την Intel να καταβάλει 884 εκατ. δολάρια.

Η κίνηση αυτή γίνεται δεκτή με σκεπτικισμό από μια σειρά εταιρειών που ήδη δραστηριοποιούνται εκ παραλλήλου στην αγορά του software και του hardware. Για παράδειγμα, η IBM προσφέρει εδώ και καιρό προϊόντα που βασίζονται και στους δύο άξονες και είναι λογικό να βλέπει πλέον την Intel ως ανταγωνίστρια σε πολλαπλά επίπεδα. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεται και η AMD, η οποία εξαγόρασε πριν από τρία χρόνια της ATI, διερύνοντας το πεδίο δράσης της.

Άλλες εταιρείες που μάλλον δε βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση της Intel είναι η Microsoft και η Apple, καθώς είναι και οι δύο ενεργές στο hardware και το software.

Πηγή: neowin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου