Στρατηγική συνεργασία μεταξύ Intel και Nokia

Τις τελευταίες ημέρες είχαν διαρρεύσει τεχνηέντως πληροφορίες στο Διαδίκτυο, που έφεραν την Intel και τη Nokia έτοιμες να ανακοινώσουν μια συμφωνία συνεργασίας στρατηγικού χαρακτήρα. Οι εταιρείες έδωσαν σάρκα και οστά στη φημολογία, ανακοινώνοντας στις 23 Ιουνίου ότι αποφάσισαν να συνεργαστούν με απώτερο στόχο τη δημιουργία νέων φορητών συσκευών.

Ειδικότερα, οι εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού νέες συσκευές οι οποίες θα έχουν ως αποστολή να αμφισβητήσουν τις κατεστημένες αξίες στο χώρο των smartphones και των κινητών τηλεφώνων, όπως το iPhone ή τα BlackBerry.

Προς απογοήτευση των εκπροσώπων του Τύπου, οι υπεύθυνοι των εταιρειών δεν είπαν κουβέντα σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές των νέων συσκευών ή το χρόνο διάθεσής τους στην αγορά. Δε γνωρίζουμε καν τις γενικές κατευθύνσεις ως προς το hardware των νέων συσκευών, αν π.χ. θα είναι εξοπλισμένες με την πλατφόρμα Moorestown της Intel.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι κατά πάσα πιθανότητα δε θα πρέπει να περιμένουμε νέες συσκευές μέσα στους επόμενους μήνες, ωστόσο φαίνεται ότι οι δύο εταιρείες είναι αποφασισμένες να κάνουν πράξη τα λεγόμενά τους.

Πηγή: eWeek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου