Αυξάνει η πίεση για επιπλέον ασφάλεια στο Gmail

Μια ομάδα ειδικών σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συνέταξε ένα κείμενο, το οποίο ασκεί κριτική στη Google για την πολιτική της όσον αφορά στην προστασία των χρηστών του Gmail. Η επιστολή απεστάλη στον Eric Schmidt της Google, με βασικό θέμα τους "κινδύνους στους οποίους εκτίθενται οι χρήστες της υπηρεσίας χωρίς να υπάρχει λόγος".

Ο καθηγητής της Harvard Ben Edleman υπογραμμίζει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνδέεονται στο Internet μέσω Wi-Fi σε καφέ, βλβιοθήκες κλπ, συνεπώς αυξάνεται ο κίνδυνος για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων από επιτήδειους που παρακολουθούν αυτούς τους χώρους.

Η Google χρησιμοποιεί το Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) μόνο κατά την είσοδο στο Gmail, προκειμένου να διαφυλάξει το password του κάθε χρήστη. Από εκεί και πέρα, η σύνδεση επανέρχεται στο τυπικό HTTP. Ο χρήστης μπορεί να το ενεργοποιήσει για το σύνολο της πλοήγησής του στο Gmail μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του.

Απαντώντας στην επιστολή των ειδικών, η Google ανέφερε ότι μελετά διάφορες μεθόδους για την ενίσχυση της ασφάλειας στο Gmail. Μεταξύ άλλων, εξετάζει την επέκταση του HTTPS στο σύνολο της υπηρεσίας, ωστόσο αυτό θα γίνει μόνο αν δεν έχει επίπτωση στην ταχύτητα της υπηρεσίας.

Πηγή: Daily Tech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου