Πιο ασφαλές το Gmail


Η Google ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διατηρεί. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, οι υπεύθυνοι του Gmail εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης του πρωτοκόλλου HTTPS στο σύνολο των δραστηριοτήτων του Gmail και όχι μόνο κατά τη διαδικασία του login.

Το HTTPS χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή μόνο στη διαδικασία εισόδου στην υπηρεσία, προκειμένου να αποκρύπτεται το password του χρήστη. Στη συνέχεια, η σύνδεση επιστρέφει στο πρωτόκολλο HTTP, κάτι που σημαίνει ότι τα δεδομένα παύουν πλεον να ειναι κρυπτογραφημένα. Η σχεδιαζόμενη επέκταση του HTTPS σε όλο το Gmail θα προσθέσει μια ισχυρή δικλείδα ασφαλείας στη δημοφιλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε πρώτη φάση, η επέκταση θα γίνει σε περιορισμένο δείγμα ανθρώπων, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν προβλήματα στην ταχύτητα με τη συνεχή χρήση του HTTPS. Σημειωτέον ότι το χαρακτηριστικό αυτό δεν εμφανίζεται πρώτη φορά στο Gmail. Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει ως προαιρετική ρύθμιση, την οποία μπορεί να ενεργοποιήσει ο καθένας από το λογαριασμό του.

Πηγή: Google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου