E3: Χειριστήριο κίνησης και για το PlayStation 3


Κατά τη διάρκεια παρουσίασης που διοργανώθησε στο πλαίσιο της έκθεσης E3, η Sony αποκάλυψε ένα νέο χειριστήριο για το PlayStation 3, το οποίο λειτουργεί με βάση την κίνηση του παίκτη. Το νέο controller βασίζεται στη φιλοσοφία του Wii Remote και περιλαμβάνει αισθητήρα που καταγράφει τις κινήσεις του παίκτη, μεταφέροντάς τες ασύρματα στην κονσόλα.

Το χειριστήριο έχει στην άκρη του μια χρωματιστή σφαίρα, η οποία στέλνει τα σήματα στο δέκτη του PS3. Έχει ακρίβεια 7 χιλιοστών, πράγμα που σημαίνει ότι ανιχνεύει κίνηση σε περίπτωση που το controller μετακινηθεί κάτι λιγότερο από ένα εκατοστό.

Επιπλέον, το νέο χειριστήριο διαθέτει κουμπιά που αλλάζουν το ρόλο του και το μετατρέπουν σε εικονικά όπλα. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, το controller λειτούργησε ως σπαθί, πιστόλι και τόξο.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει το νέο χειριστήριο και σε ποια τιμή. Το σίγουρο είναι ότι η μάχη των controllers, όπως την ονομάζουν πολλοί, έχει ανάψει για τα καλά, έπειτα και από την παρουσίαση του Project Natal της Microsoft.

Πηγή: Gizmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου