Οι πρώτες μετρήσεις για το Bing


Η εταιρεία StatCounter, που διεξάγει έρευνες σχετικά με την κίνηση στο Διαδίκτυο, έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία σχετικά με την απήχηση που είχε η μηχανή αναζήτησης Bing λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωσή της από τη Microsoft. Τα πρώτα δεδομένα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το Bing, ωστόσο οι ερευνητές τηρούν στάση αναμονής μέχρι να αποκρυσταλλωθεί το τοπίο.

Ειδικότερα, στις 4 Ιουνίου το Bing είχε μερίδιο αγοράς 16,28% στις Ηνωμένες Πολιτείες, έναντι 10,22% του Yahoo. Ωστόσο, η εταιρεία δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν αυτό το προβάδισμα έχει στέρεη βάση ή αποτελεί απλά μια έκρηξη δημοτικότητας κατά τις πρώτες ημέρες.

Άλλες εταιρείες ερευνών, όπως οι Nielsen και Hitwise, τηρούν επίσης στάση αναμονής, καθώς τα νούμερα των πρώτων ημερών είναι μάλλον αντιφατικά και σίγουρα ευμετάβλητα μέρα με τη μέρα. Η Yahoo, πάντως, δείχνει να μην ανησυχεί ιδιαίτερα, με τη CEO Carol Bartz να δηλώνει ότι "ο θόρυβος για το Bing είναι προσωρινός".

Από την πλευρά της, η Microsoft φέρεται αποφασιμένη να στηρίξει το Bing, μέσω διαφημιστικής καμπάνιας που αναμένεται να αγγίξει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: eweek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου