Η Activision απειλεί να αποχωρήσει από το PS3

Δεν αποκλείεται η Sony να χάσει μέσα στους επόμενους μήνες την υποστήριξη της Activision, όσον αφορά την ανάπτυξη παιχνιδιών για το PlayStation 3 και το PSP. Ο CEO της Activision Bobby Kotick εξέφρασε πρόσφατα την ενόχλησή του για την τιμή του PS3 και έκανε σαφές ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κονσόλα της Sony.

Ειδικότερα, ο Kotick δήλωσε επί λέξει: "αρχίζει να με απασχολεί το θέμα της Sony. Το PlayStation 3 χάνει τη δυναμική του και δε μου δίνουν λόγο να συνεχίσω να υποστηρίζω την πλατφόρμα. Η ανάπτυξη των games για PS3 στοιχίζει πολύ, ενώ τα Wii και Xbox σημειώνουν καλύτερες πωλήσεις. Μέσα στο 2009 ή το 2010, η Activision θα σκεφτεί σοβαρά αν θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κονσόλα της Sony".

Η υψηλή τιμή του PS3, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, έχει ενοχλήσει τόσο τους καταναλωτές, όσο και τις συνεργαζόμενες εταιρείες. Δεν είναι ακόμα σαφές αν η δήλωση του Kotick απηχεί τις προθέσεις της εταιρείας ή λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τη Sony, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Activision είναι ένας από τους μεγαλύτερους publishers στο χώρο, με τίτλους όπως τα Call of Duty και Guitar Hero.

Πηγή: HotHardware

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου