Sony, μια εταιρεία που πρέπει να σωθεί

Sony Walkman WM-2

Όταν η Sony ανακοινώνει απώλειες $1.03 δις και περιμένει να χάσει ακόμα $1.1 δις τον επόμενο χρόνο, τα πράγματα δεν είναι καλά. Στην προσπάθεια να αλλάξει την πορεία της εταιρείας, ο CEO Howard Stinger έχει αναθέσει στον Yutaka Nakagawa, Sony Executive Deputy President, την δραστική μείωση εξόδων και αλλαγών στον τρόπο που οι Ιάπωνες δουλεύουν.

Ο Nakagawa σκοπεύει να μειώσει κατά 50% τους προμηθευτές της Sony ώστε να απαιτήσει μεγαλύτερες εκπτώσεις εξαιτίας του μεγαλύτερου όγκο. Κάποιοι θα χάσουν, κάποιοι θα κερδίσουν πολλά περισσότερα και οι Sony ελπίζω μείωση κόστους 20% στην αγορά των υλικών που χρειάζεται για να φτιάχνει όλα τα υπέροχα ηλεκτρονικά που γνωρίζουμε. Φυσικά στις διαρθρωτικές αλλαγές κάποιοι θα χάσουν την δουλειά τους, εργοστάσια ίσως πουληθούν, τμήματα μπορεί να συγχωνευθούν ή χαθούν κλπ.

Το PS3 δείχνει σημάδια οικονομικής ανάκαμψης με καλύτερες πωλήσεις παιχνιδιών και μειωμένο κόστος παραγωγής αλλά αναμένεται να ρουφάει χρήματα από τα ταμεία των Ιαπώνων για ακόμα ένα χρόνο. Το σχέδιο είναι εξοικονόμηση χρημάτων που εκτός από χαμόγελα σε λογιστές και επενδυτές, θα χρησιμοποιηθούν σε R&D για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων που αναμένεται να πουλήσουν και άρα να φέρουν μετρητά στα ταμεία της Sony.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου