Τα sites "κρατούν" διαγεγραμμένες φωτογραφίες

Διαγεγραμμένες φωτογραφίες μπορεί να βρεθούν ακόμη και μετά τη διαγραφή τους από τους χρήστες, σε πολλά sites κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Cambridge.


Οι ερευνητές «ανέβασαν» φωτογραφίες σε 16 γνωστές ιστοσελίδες, σημειώνοντας τις ακριβείς ιστοσελίδες, όπου οι φωτογραφίες είχαν αποθηκευτεί και κατόπιν τις έσβησαν.

Εν συνεχεία, η ομάδα του πανεπιστημίου που πραγματοποίησε την έρευνα, χρησιμοποιώντας τις ακριβείς διευθύνσεις, 30 ημέρες μετά, βρήκε τις φωτογραφίες σε διάφορα sites, συμπεριλαμβανομένου και του δημοφιλέστατου Facebook.

Εκπρόσωπος του Facebook ωστόσο, δήλωσε πως «όταν ένας χρήστης διαγράφει μία φωτογραφία, τότε αυτή απομακρύνεται από τους δίσκους τους απευθείας».

Η έρευνα οδήγησε στο συμπέρασμα ότι κάποια sites ανταλλαγής φωτογραφιών, όπως τα Flickr και Google's Picasa, τα πήγαν καλύτερα, ενώ οι φωτογραφίες από το Microsoft's Windows Live Spaces πράγματι διεγράφησαν αμέσως.

«Νωχελική» προσέγγιση

Ο Joseph Bonneau, ένας από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, δήλωσε : «Αυτή η έρευνα δείχνει ακριβώς το πόσο νωχελική μπορεί να είναι η προσέγγιση των sites κοινωνικής δικτύωσης απέναντι στους χρήστες, επιλέγοντας το πιο εύκολο από το πιο σωστό».

«Είναι απαραίτητο η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών να αποτελέσει εξαναγκασμό για τα sites και όχι νομική πολυτέλεια», τόνισε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου