Nokia Ovi Maps

Nokia Ovi Maps

Η Nokia έχει βάλει στόχο να γίνει μια “more internet like” εταιρεία και το Ovi Maps είναι η απόδειξη της προσπάθειας αυτής. Οι χάρτες φορτώνουν γρήγορα, πολύ γρήγορα για να είμαι ειλικρινής. Σε Firefox 3.5 beta 4 η ταχύτητα είναι εκπληκτική αλλά δυστυχώς το free Maps plugin δεν μπορεί να εγκατασταθεί. Στον Chrome, το Ovi Maps απλά δεν παίζει.

Οι χάρτες έχουν ότι περιμένει ο χρήστης, δηλαδή εικόνα από δορυφόρο, 3D τοπία, fly-overs και fly-throughs μετακίνηση από σημείο σε σημείο κλπ. Ιδιαίτερα χρήση η πληροφόρηση για τον καιρό της πόλης και η δυνατότητα για zoom σε τέσσερα επίπεδα: Country, State, City, Street. Ανα περιοχή υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος υπάρχουν από εταιρείες όπως Lonely Planet, Michelin και Wcities.

Σε χρηστικό, corporate και developer επίπεδο η Nokia έχει το πλεονέκτημα να προσφέρει τους ίδιους χάρτες μέσα από applications για τα symbian κινητά. Κατεβάζετε το Nokia Maps 3.0 with Ovi Maps για το αγαπημένο σας κινητό και έχετε την desktop εμπειρία στην παλάμη σας και το αντίθετο. Ειδικά για τους developers και bloggers, ο Sonny Dawn-Hiscox εξηγεί πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιηθεί το Ovi Maps. Αν η μπάρα του zoom είχε το + και το - ανάποδα θα ήταν ακόμα καλύτερα. Οι χάρτες της Navteq για την Ελλάδα νομίζω ότι είναι αρκετά αν όχι πολύ καλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου