Νέα πλατφόρμα για netbooks από την Intel


Η Intel προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της νέας πλατφόρμας για φορητούς υπολογιστές και desktops χαμηλού κόστους, τα γνωστά σε όλους netbooks και nettops. Η επόμενη γενιά της πλατφόρμας θα έχει την κωδική ονομασία Pine Trail και θα βασίζεται και πάλι στους επεξεργαστές Atom, ωστόσο θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στη χωροταξία των υποσυστημάτων.

Η πλατφόρμα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά αποτελείται από τρία chips: ένα για memory controller και γραφικά, ένα για τον επεξεργαστή κι ένα για το I/O hardware. Στην επερχόμενη Pine Trail, τα δύο πρώτα chips θα ενωθούν σε ένα die κι έτσι θα υπάρχει ένα chip με τον επεξεργαστή, τον memory controller και τα γραφικά κι ένα με το I/O hardware. Το πρώτο θα έχει την κωδική ονομασία Pineview και το δεύτερο θα ονομάζεται Tiger Point.

Η μείωση των chips σημαίνει μεταξύ άλλων ταχύτερη λειτουργία, μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και περιορισμό στο κόστος παραγωγής. Δε γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες για τους νέους Atom, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν συχνότητα λειτουργίας πάνω από 1,67GHz (Atom N270) και κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει επιλογή για μονοπύρηνο ή διπύρηνο μοντέλο.

Η νέα πλατφόρμα θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στα τέλη της χρονιάς που διανύουμε.

Πηγή: The Register

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου